Nyitókép: MTI/AP/Pool/Getty Images/David Dee Delgado

Javul a viszony Donald Trump és Elon Musk között

Infostart
2024. augusztus 7. 08:14
A volt elnök interjút ad az üzletembernek.

Donald Trump Elon Musknak ad interjút jövő hétfőn – jelentette be a republikánus elnökjelölt a Truth Social nevű közösségi platformon megjelent bejegyzésében, amelyben későbbre ígért részleteket a beszélgetésről – számolt be a hvg.hu.

A két üzletember viszonya korábban nem volt túl rózsás, ám a Wall Street Journal szerint márciusban Trump arról tárgyalt Muskkal, hogy győzelme esetén elnöki tanácsadóvá nevezné ki, és olyan területekkel foglalkozhatna, mint a határvédelem vagy a gazdaság. A lap arról is írt, hogy a milliárdos üzletember júliustól – a Trump elleni merénylet után – havi 45 millió dollárral támogatná a Donald Trump mögött álló új politikai szervezetet. Musk az X közösségi felületen "bizarrnak" nevezte a WSJ hírét, hozzátéve, hogy valóban adományozott pénzt az America PAC (politikai akcióbizottság) számára, de az 45 millió dollárnál sokkal kisebb összeg volt.

Nemrég Musk is adott egy interjút Jordan Petersonnak, akinek azt mondta, halottként tekint a fiára, aki korábban nemet váltott. A milliárdos úgy fogalmazott, a gyermeke elméjét megfertőzte a „woke-vírus”, őt magát pedig annak idején rászedték, hogy egyezzen bele a fiú hormonblokkolós kezelésébe.