Nyitókép: Pexels.com

Gyerekeket késelt halálra a tinédzser

Infostart / MTI
2024. július 29. 21:55
Halálos áldozatai is vannak a southporti késelésnek.

Két halálos áldozata is van az északnyugat-angliai Southportban hétfőn történt késelésnek - közölte a helyi rendőrség.

A Merseyside Police tájékoztatása szerint a halálos áldozatok gyerekek, és kilenc további gyerek is megsebesült, köztük hat súlyosan, valamint két felnőtt is, szintén súlyosan.

Korábbi értesülések nyolc sebesültről szóltak, halálos áldozatról nem. A hatóságok az ügyben őrizetbe vettek egy 17 éves fiút gyilkosság és gyilkossági kísérleti gyanújával. A gyanúsítottnál egy kést is találtak.

A rendőrség szerint ugyan a tett indítéka nem világos, az esetet egyelőre nem terrorcselekményként kezelik. Hozzátették: a késelés ügyében nem keresnek további személyeket.

A késelés egy 6-11 év közötti gyerekek számára tartott, Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen történt.

"Iszonyatos és mélyen megdöbbentő hírek érkeztek Southportból. Gondolatban az áldozatokkal vagyok" - reagált a történtekre Keir Starmer brit miniszterelnök az X-en. "Szeretném megköszönni a rendőrségnek és a mentőszolgálatoknak a gyors reagálást. Folyamatosan tájékoztatnak a fejleményekről" - tette hozzá. Később, a két gyerek halálhíréről értesülvén Starmer televíziós nyilatkozatot adott, amelyet több adó is közvetített, és ebben kijelentette: biztos abban, hogy az egész brit társadalmat mélyen megrázta az eset.

A címlapkép illusztráció