Nyitókép: Pixabay

A Pepco pakol és megy Ausztriából

Infostart
2024. február 22. 18:55
A diszkontlánc közlése szerint nem tud nyereséges maradni az osztrák piacon, ezért bezárja ottani üzleteit.

"A Pepco a mai napon úgy döntött, hogy megszünteti tevékenységét Ausztriában, mivel nem látja biztosítottnak a várt hozamok elérését az országban" - áll egy szabályozói beadványban, amit a Reuters értesülése szerint a diszkontlánc hétfő este tett közzé.

Az Index cikke szerint a varsói tőzsdén jegyzett Pepco Group - amely egyben a Poundland és Dealz márkák tulajdonosa is - 2021 decemberében nyitotta meg első üzleteit Ausztriában, ahol jelenleg 73 bolt található.

Egy december végén készült összesítés szerint a boltláncnak 4832 üzlete van 21 európai országban, havi átlag 57 millió vásárlóval.

A Pepco még tavaly októberben közölte, hogy lassít az üzletnyitási programján annak érdekében, hogy nyereséges tudjon maradni. Azonban a 2023–24-es üzleti évben még így is legalább 400 új üzlet megnyitását tervezi. A vállalat úgy véli, az Ausztriából való kilépés javítani fogja a társaság 2024-re vonatkozó készpénztermelését és profitabilitását, hiszen így más piacokra összpontosíthat, ahol nagyobb hozamot tud elérni. A közlése szerint a döntés nincs befolyással a nyugat-európai növekedési stratégiára, üzleti tevékenységre.