Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Félmázsás bombával jutott át Moldovába egy orosz harci drón

Infostart
2024. február 13. 09:13
A harci eszköz lezuhant. A helyi hatóságok megsemmisítették a robbanóanyagot.

A moldovai rendőrség szerint 50 kilogramm robbanószert találtak a lezuhant drón törmelékei között vasárnap a déli Etulia települése mellett, közel az ukrajnai határhoz. A Sahíd harci drón darabjait begyűjtötték és hatástalanították – írja a vg.hu.

A moldovai határőrség szerint a péntek esti orosz légitámadás során Izmail térségében az ukrán légvédelem által lelőtt egyik drónról lehet szó. Izmail mintegy 40 kilométerre van Etuliától.

Mihai Popsoi moldovai külügyminiszter az X platformon közzétett bejegyzésében elítélte Oroszország Ukrajna elleni „folyamatos barbár támadásait”, amelyek közvetlenül érintik Moldovát.

Tavaly Moldova területén több alkalommal is találtak a szomszédos országban dúló háborúból származó rakétaroncsokat, amelyek még tartalmaztak töltetet, így szükségessé vált tűzszerészeti ártalmatlanításuk.

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő januárban arra figyelmeztetett, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem éri be azzal, amit eddig tett, és nem szándékozik véget vetni az Ukrajnában zajló háborúnak. Az ukrán elnök szerint Litvánia, Lettország, Észtország és akár Moldova is orosz célpont lehet, ha Ukrajna nem éli túl.