Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

"Innen is jól látszik, hogy Brüsszelben áll a bál" - Orbán Viktor videón üzent a magyaroknak

Infostart
2023. október 6. 10:03
A brüssszeli költségvetés zűrzavaros, a #MigrationPact megbukott, az orosz-ukrán háborúra vonatkozó brüsszeli stratégia pedig alapvetően hibás - írta ki az X-en a kormányfő.. Ebben a helyzetben Magyarország egyetlen költségvetési módosító javaslatot sem tud támogatni.

Ebben a helyzetben Magyarország egyetlen költségvetési módosító javaslatot sem tud támogatni - olvasható Orbán Viktor legújabb X-posztjában, amelyben egy magyarázó videó is látható és hallható.

A magyar miniszterelnök Spanyolországból jelentkezett be és a brüsszeli eseményekről mondta el véleményét. Mindezt annak apropóján, hogy ott van az európai miniszterelnökök csúcstalálkozóján Grenadában.

Orbán Viktor arról beszél, hogy "Brüsszel több pénzt akar adni a háborúra, és ezért többlet befizetést vár el a tagállamoktól". Ezt Magyarország, mármint a költségvetés módosítását nem fogja megszavazni.

Az Euronews korábban arról írt, hogy Orbán Viktor a hátsó bejáraton közelítette meg a tanácskozást, és amikor riporterek arról kérdezték, hogy miért nem a főbejáraton megy be, mint a többiek, - akik a szokásoknak megfelelően pár szóban úgynevezett doorstep sajtótájékoztatót is tartanak ilyenkor - akkor azt válaszolta, hogy a tárgyalás még csak most kezdődik, és

nem szépségversenyre jött.

Címlapfotónkon Orbán Viktor kormányfő (b) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában.