Nyitókép: X (korábban Twitter)/Мисягiн

Videón az ukránok rettegett öngyilkos drónja

Infostart
2023. szeptember 29. 10:20
A pilóta nélküli víz alatti jármű (UUV) hossza 6 méter, és a hírek szerint támadó, szállító vagy felderítő feladatokat képes ellátni.

A Reuters és az Eyepress osztotta meg a felvételeket Ukrajna új tengeri drónjáról, amit szállító és felderítő feladatok mellett várhatóan „öngyilkos” műveletekben fognak használni – számolt be a Portfolio.hu.

Az alábbi felvételeken Ukrajna új, „Maricska” névre keresztelt víz alatti öngyilkos drónjának tesztelése látható. Az ukrán média szerint a Maricska egy saját fejlesztésű rendszer, amit egy önkéntes mérnökcsapat készített adományokból. A drón becsült költsége körülbelül 16 millió hrivnya, azaz 152 millió forint.

A pilóta nélküli víz alatti jármű (UUV) hossza 6 méter, és a hírek szerint mintegy 1000 kilométeres hatótávval rendelkezik. Információk szerint támadó, szállító vagy felderítő feladatokat képes ellátni.

A Maricska várhatóan az orosz Fekete-tengeri Flotta eszközei, valamint kritikus orosz infrastruktúrák és létesítmények elleni öngyilkos hadműveletekben lesz felhasználható.