Nyitókép: MTI/Krizsan Csaba

Újból oltassák be magukat! - szólított fel az USA közegészségügyi szervezete

Infostart
2023. szeptember 14. 08:15
Határozottan ajánlja a frissített Covid-19 elleni védőoltások felvételét az amerikaiak számára a szövetségi közegészségügyi szervezet.

A Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention) igazgatója, - elfogadva a szervezet tanácsadóinak javaslatát - arra hívta fel a figyelmet, hogy az új vakcina minden, 6 hónaposnál idősebb ember számára erősen ajánlott - írja az atv.hu.

A koronavírus-fertőzések és a kórházi ápolásra szorulók száma a nyár második felében növekedésnek indult az Egyesült Államokban. Ez arra késztetett néhány iskolát, és egyetemet, hogy ismét kötelezővé tegyék a maszkviselést oktatási időben. A Covid-19 miatt kialakult súlyos megbetegedések száma az elmúlt két évben visszaesett, de járványügyi illetékesek arra hívták fel a figyelmet, hogy a vírus következtében az USA-ban változatlanul minden héten több ezren kerülnek kórházba és több száz halálos áldozatot is követel a betegség.

Egy augusztusban megjelent közvélemény-kutatásból az derült ki: az amerikai felnőttek 42 százaléka biztosra, vagy valószínűre mondta, hogy beoltatja magát a frissített vakcinával. Ugyanakkor egy évvel ezelőtt, az akkori frissített oltásokat ténylegesen csak az amerikai felnőtt lakosság 20 százaléka adatta be magának.