Nyitókép: Forrás:Wikipédia

Példátlan védelmi megoldást vetettek be az oroszok

Infostart
2023. szeptember 4. 17:15
Használt gumiabrocsokat vetettek a nehézbombázókon – az okok még nem ismertek.

Meglepő műholdas felvétel látott nemrég napvilágot az X-en (korábbi nevén Twitter). A fotókon az orosz légierő legelterjedtebb bombázója, egy Tupoljev Tu-95-ös látható, melyre a földi személyzet különös "védelmet" pakolt fel – írja a Portfolio.

Az Engels légibázisról készült felvételen az orosz bombázóflotta legnagyobb gépének szárnyain furcsa fekete objektumok láthatóak – a fotók tanúsága szerint gumiabroncsokat pakoltak a nehézbombázókra.

Az álcázás oka egyelőre nem ismert, mivel az autógumik sem a műholdas sotók, sem a fegyveres támadások ellen nem hatékonyak, bármilyen kézifegyverrel át lehet őket lőni, így a drónok és rakéták ellen sem nyújtanak védelmet.

A Szaratov-régióban található Engels repülőteret a háború során már érte ukrán támadás, melynek következtében a legtöbb bombázót távolabb telepítették a harcoktól, így már az is kérdéses, hogy egyáltalán mit keres egy aránylag ritka és értékes repülőgép egy olyan területen, mely bizonyítottan az ukrán fegyverek hatókörén belül fekszik.