Nyitókép: MTI/HINA/Mario Strmotic

Helikopter-baleset: megtalálhatták a harmadik katona holttestét

Infostart
2023. június 22. 12:07
Vélhetően a roncs temette maga alá, amit még a csütörtöki napon kiemelhetnek.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, szolgálatteljesítés közben zuhant le egy magyar katonai helikopter szerdán Horvátországban. A gép légi kiképző gyakorlaton vett részt Zadar környékén, a fedélzeten hárman tartózkodtak. A mentőalakulatok korábban már megtalálták a gép roncsait és két áldozat holttestét, de a harmadik katona utáni keresés jelenleg is tart. Sajtóhírek szerint a helikopter egy acélkábelbe akadhatott bele, ami két hegycsúcs között volt kifeszítve.

Az M1 közszolgálati tévécsatorna helyszínen tartózkodó tudósítója csütörtök délelőtt arról számolt be, hogy megtalálhatták a helikopter-baleset harmadik áldozatát, akit a gép temetett maga alá – írja a Hirado.hu.

„Folyamatosan érkeznek a mentőegységek. A keresőhelikopter hangját is hallottuk az elmúlt percekben, sőt, láttuk is, tehát folyamatosan pásztázza a Cikola-völgyet. A helyi értesülések szerint a harmadik katonát a helikopter alatt találták meg, ez még nem megerősített információ” – fogalmazott az M1 tudósítója.

Közben a horvát N1 Info is arról számolt be, hogy a mentőalakulatoknak sikerült eljutniuk a roncsig. A lap nem hivatalos forrásból úgy tudja, a lezuhant helikopter maradványait még a csütörtöki napon kiemelik, mert feltehetően ez temette maga alá a harmadik holttestet. A helikopter roncsai mintegy 30–50 méterrel lógnak lefelé a szakadékban, maga a helyszín pedig nehezen megközelíthető a sziklák miatt.

Gulyás Gergely a Kormányinfón egyelőre annyit erősített meg, hogy semmi érdemi esély arra, hogy a harmadik katona életben legyen. A honvédség vezérkari főnöke egy különleges szakértői csoporttal utazott Horvátországba, ahol szakértői vizsgálat kezdődött horvátok és magyarok részvételével. Ennek eredményére még várni kell.