Nyitókép: By Planespotter1 - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130858450

Magyarokkal zuhant le egy repülő Svédországban

Infostart
2023. június 19. 14:11
Meghalt két magyar férfi vasárnap Svédországnál, miután a tengerbe zuhant a kisgép, amin utaztak - közölte a svéd rendőrség. A gép Lengyelországból szállt fel, és a Svédország közepén található Dala Jarna repülőterére tartott, de eddig ismeretlen okokból a stockholmi Skavsta repülőtér felé vette az irányt – írta a svéd sajtó.

A hírt az rtl.hu vette észre. Azt írják: a Socata MS.893 Rallye Commodore 180 típusú kisgép vasárnap kora este, nyolc óra körül zuhant le, Stockholmtól nagyjából száz kilométernyire délre. A mentésvezető Christer Ekeroth a helyi sajtónak elmondta, hogy a gép darabjaira tört a becsapódás erejétől, és a roncsai a tengerfenékre merültek.

A svéd rendőrség közlése szerint két negyvenes éveiben járó magyar férfit találtak holtan a gép roncsainak közelében.

A svéd hatóságok szerint tragikus baleset történt. A hvg.hu információi szerint az áldozatok a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és

a Wizzair légitársaság pilótái voltak.

A légiforgalmi irányítás kapcsolatban állt a géppel, mielőtt az a vízbe zuhant. „Meg tudom erősíteni, hogy a légiforgalmi irányítás kapcsolatban volt a géppel a repülés során, de megszakadt a kapcsolat. Minden nyugodt volt a kapcsolat megszakadásáig a légiforgalmi irányító szerint, akivel beszéltem" – mondta Karin Ellström, aki a svéd polgári légiközlekedési hatóság ügyeleteseként tájékozatott.