Nyitókép: MTI/AP/The New York Times pool/Doug Mills

Moszkvában érzi biztonságban magát a nő, aki Biden elnököt erőszakkal vádolta

Infostart
2023. június 1. 08:22
Az 59 éves Tara Reade Moszkvába utazott, azt mondja, nem érzi magát biztonságban Amerikában többé.

Vádja szerint Joe Biden akkor zaklatta őt, amikor 1993-ban a politikus kongresszusi irodájában dolgozott. Az elnök kategorikusan tagadja, hogy bármi megtörtént volna abból, amit Reade állít - írja a BBC.

"Egyértelműen soha, de soha nem történt meg" - fogalmazott Joe Biden.

Reade akkor volt Biden asszisztense, amikor a jelenlegi elnök még Delaware szenátora volt. A nő állítása Biden előző elnökválasztási kampányának beindulásakor, 2020-ban került a címlapra.

Akkor azt állította, hogy a férfi 29 évesen támadta meg őt a Capitol Hill egyik folyosóján. Azzal vádolta a férfit, hogy a falhoz szorította, és a kezét a felsője és a szoknyája alá dugta.

"Amikor megérkeztem Moszkvába, hosszú idő után ismét biztonságban éreztem magam, úgy éreztem, meghallgatnak és tisztelnek" - nyilatkozta Oroszországba érkezve. Elmondása szerint egy republikánus politikus tájékoztatta arról, hogy veszély fenyegeti Amerikában.

"Állampolgárságot kérek Vlagyimir Putyin elnöktől és ígérem, jó állampolgár leszek" - tette hozzá a nő.

Reade asszony egyike volt egy csoportnyi nőnek, akik 2019-ben és 2020-ban előálltak azzal, hogy Biden helytelenül érintette meg őket. Azt mondta, hogy panaszt tett, bár erről nem találtak feljegyzést, és nem világos, hogy hivatalosan kivizsgálták-e az állítását. Biden szóvivője azt mondta, hogy a nőknek "joguk van a meghallgatáshoz", de az állítólagos incidens "egyáltalán nem történt meg".