Nyitókép: Nataba / Getty Images

Túl gyorsan hajtott az ittas autós, a kutyájára akarta fogni a dolgot

Infostart
2023. május 17. 08:37
Az amerikai Coloradóban szembesült a rendőrség azzal, hogy a gyorshajtásért megállított sofőr helyet cserélt kutyájával.

Csak ötvennel haladhatott volna az úton az az autós, akik 84 km/h-s sebességgel repesztve füleltek le a coloradói rendőrök. Amikor azonban felelősségre akarták vonni tettéért, furcsa jelenetnek lettek szemtanúi - írja a BBC.

A férfi, aki egyébként nem is volt józan, megpróbált helyet cseréni a vele az autóban utazó kutyájával, a rendőrök pedig szemtanúi voltak az egész próbálkozásnak.

A férfi később azt állította, nem ő vezette a járművet, és megpróbált elfutni, amikor az alkoholfogyasztás kérdése szóba került. A menekülés sem volt sikeresebb, mint a korábbi próbálkozása: húsz méterre sem jutott autójától, amikor letartóztatták.

Vádat emeltek ellene nemcsak gyorshajtás, de ittas vezetés, illetve a rendőri intézkedésnek való ellenszegülés miatt is.

Először kórházba vitték, majd börtönbe került. Kutyáját a sofőr egyik ismerőse vette magához arra az időre, amíg a férfi letölti büntetését. A rendőrség viccesen úgy fogalmazott: a kutyát nem vádolják semmivel, mindössze figyelmeztetésben részesül.