Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Ukrán támadások visszaveréséről számolt be az orosz katonai szóvivő

Infostart / MTI
2023. május 14. 18:55
Az orosz hadsereg visszaverte a Bahmut környékén indított összes ukrán ellentámadást, emellett nagy hatótávolságú, légi és tengeri indítású, precíziós fegyverekkel mért csapást az ukrán élőerőre és hadfelszerelésre a Dnyipropetrovszk megyei Ternopil és Petropavlivka közelében - jelentette vasárnap Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Konasekov elismerte, hogy a Bahmut környékén vívott harcokban elesett két orosz ezredes. Az orosz tábornok által ismertetett hadijelentés szerint az ukrán fegyveres erőknek a szoledari-bahmuti frontszakaszon az elmúlt nap folyamán több mint négyszáz katonája halt meg vagy sebesült meg, továbbá 12 harckocsit, 18 gyalogsági harcjárművet, két páncélozott harcjárművet, valamint egy D-20-as tarackot veszítettek. Az orosz napi összesítés értelmében az ukrán élőerőveszteség mintegy hétszáz fő volt.

Az orosz katonai tárca összesítése szerint a háború kezdete óta 1100 sorozatvető semmisült meg.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről, köztük Donyeckből jelentettek a helyi hatóságok vasárnap ukrán tüzérségi támadást.

Az oroszországi Brajnszki területen ukrán drónok két bombát dobtak le egy olajtárolóra Klinci városban. Ezek a hivatalos jelentés szerint üres tartályok közé zuhantak le, jelentősebb kárt és személyi sérülést nem okozva.