Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Videó arról, hogyan találják telibe saját városukat az oroszok

Infostart
2023. április 21. 17:17
Lőszer esett le csütörtökön egy orosz vadászgépről a nyugat-oroszországi Belgorodban, a lőszer a földön felrobbant és három embert megsebesített - közölték a helyi hatóságok.

Ahogy arról ukrán források alapján beszámoltunk, az orosz légierő egyik Szu-34-es típusú repülőgépe az oroszországi Belgorodra dobott bombát.

Az oroszok is megszólaltak az ügyben. Vjacseszlav Gladkov, a Belgorodi terület kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy a robbanás nyomán 20 méter átmérőjű kráter keletkezett a város egyik központi kereszteződésénél. Egy közeli lakóház megrongálódott, több parkoló autóban károk keletkeztek, és villanyoszlopok dőltek ki. Három ember megsérült, de egyikük sebesülése sem életveszélyes. Kettőt közülük kórházba szállítottak. A megrongálódott társasház lakóit kiköltöztették.

A Twitterre felkerült egy videó, amely a becsapódást mutatja.

Az Ukrajnához közeli Belgorodi területet rendszeresen érik belövések, amelyek többször halálos kimenetelűek. Az orosz támadás kezdete óta 25 ember halt meg, és több mint 90 sebesült meg a térségben.