Nyitókép: MTI/AP/Pool/Victoria Jones

Harry herceg szerint családja titkolózott előtte telefonja lehallgatásával kapcsolatban

Infostart
2023. március 29. 19:07
Azt akarták elkerülni, hogy a herceg jogi útra terelje telefonjának a média által való lehallgatását.

Harry herceg vallomása szerint feltétel nélkül elfogadta családjának azt a szabályát, mely a sajtóval való kapcsolatra utalt: eszerint a királyi család egy tagja sem panaszkodhat és magyarázkodhat - hangzott el a perben, amelyet a herceg a Daily Mailt kiadó Associated Newspapers-szel szemben indított.

Telefonjának korábbi lehallgatásával kapcsolatosan a herceg elárulta: 2018-ban vált számára világossá, hogy a News Group Newspapers (NGN) ellenében ő is pert indíthat - írja a Sky News.

"Az intézmény (ezzel a névvel utalt a herceg a királyi családra - a szerk.) kétségkívül hosszú időn át tartott vissza információkat az NGN telefonlehallgatásaival kapcsolatosan. Ez csak az elmúlt években derült ki számomra, amikor már más ügyvéddel és jogi képviselőkkel indítottam eljárást" - mondta a herceg.

Arra a kérdésre, hogy hogyan értesült arról, miszerint a királyi család más tagjai ugyanakkor keresetet indítottak telefonjaik lehallgatásával kapcsolatosan, úgy válaszolt:

2020-ban pukkadt ki a buborék, amikor elköltözött az Egyesült Királyságból.

"Sosem beszélgetünk arról, hogy ki indított eljárást telefonja lehallgatása miatt és ki nem. Van egy téves elképzelés azzal kapcsolatosan, hogy mi folyamatosan kapcsolatban vagyunk egymással, de ez nem így van" - mondta Harry herceg.