Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Valerij Sarifulin

Megszólalt Vlagyimir Putyin a hazaárulózó Wagner-vezér ügyében

Infostart
2023. február 23. 14:43
Újraindult a lőszerszállítás Bahmut térségében a Wagner csoport irányába – jelentette be Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoscég vezetője.

Amint arról az Infostart is beszámolt, a Wagner csoport és az orosz védelmi minisztérium közt napok óta súlyos konfliktus van, amiért az utóbbi nem hajlandó lőszert szállítani a zsoldosoknak. Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoscég vezetője emiatt árulónak nevezte Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnököt és Szergej Sojgu védelmi minisztert.

"Fel kell számolnunk az összes – hangsúlyozom – meglévő, hivatalok közti ellentmondást, formalitást, személyes ellentétet, félreértést és más értelmetlenségeket” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég az orosz katonai vezetőknek a Reuters tudósítása szerint. A Portfolio azt írja, valószínűleg ez hozzájárult ahhoz, hogy a Wagner elleni tiltást feloldja az orosz védelmi minisztérium.

Jevgenyij Prigozsin megköszönte mindenkinek a segítségét, aki a Wagnert támogatta az elmúlt napokban, akár hivatalos, akár nem hivatalos csatornákon keresztül. Hozzátette: a lőszer még nem érkezett meg a frontra, viszont elvileg elindították már a harcosok irányába az utánpótlást.