Nyitókép: MTI/EPA/Jimmy Morris

Priscilla Presley megtámadta elhunyt lánya végrendeletét

Infostart
2023. január 31. 09:54
Lisa Marie Presley január 12-én hunyt el, egy hete temették el családja jelenlétében Gracelanden.

Priscilla Presley beadványa a végakarathoz 2016-ban illesztett módosítás tartalmának eredetiségét vitatja: ennek értelmében Priscilla Presley-t kizárják a hagyatéki vagyonkezelők köréből.

Lisa Marie Presley aláírása azonban gyanús a dokumentumon, mely ráadásul helytelenül írta le Priscilla Presley nevét is - írja a BBC.

A 77 éves Priscilla Presley a beadvány szerint csak lánya halálakor értesült a végakarat módosításáról, amely a vagyonkezelők köréből nemcsak az édesanyát, hanem Barry Siegelt, exmenedzserét is kizárja. Helyükre az elhunyt két gyermeke, Riley és Benjamin került. Benjamin 2020-ban öngyilkosságot követett el.

Priscilla Presley szerint a módosítás tartalmáról még Lisa Marie életében tájékoztatni kellett volna őt, ami nem történt meg annak ellenére, hogy a végrendeletben ez áll.

Gyanús még az aláírás, amely eltér attól, ahogyan Lisa Marie általában aláírta a dokumentumokat, és Priscilla, vagyis a saját anyja nevének helytelen írása is fokozza az aggályokat.

Az ügyvédek szerint a módosítás tanúztatva sincs és közjegyző sem hitelesíttette azt.

"A fentiek alapján az állítólagos 2016-os módosítást érvénytelennek kell tekinteni, és a 2010-ben módosított és teljes egészében átdolgozott végakarat az irányadó és mérvadó dokumentum, annak feltételeit kell alkalmazni" - áll a beadványban.