Nyitókép: Contributor/Getty Images

Meki helyett "Fincsi" - megnyílt az új orosz gyorsétteremlánc

Infostart
2022. június 13. 16:53
Viszlát, Big Mac, helló - mi is?

Miután a McDonald's először felfüggesztette üzletei működését, majd végül a lánc eladásával kivonult Oroszországból annak ukrajnai háborúja miatt, mintegy 850 étterem várta az újranyitást.

Az új lánc Вкусно и точка (Fonetikusan: Vkuszno – i tocska), magyarul "Finom - és pont" néven vasárnap indult be, az aznap megnyílt 15 gyorséttermet közel 50 követte hétfőn. A vállalat hetente 50-100 üzlet megnyitását tervezi, így június végére több mint 200 üzlet, a nyár végére már mind a 850 fogadna fogyasztókat.

Az arany M betűs logók helyett zöld alapon két, hasábburgonyára utaló narancssárga vonás és egy hamburgert szimbolizáló pirosas korong fogadja jelképként a látogatókat. Meg egy szlogen: "A név új, a szeretet a régi".

Az újramárkázott üzletek megnyitása – több mint három évtizeddel azután, hogy az amerikai burgeróriás először megjelent Moszkvában, a Kelet és Nyugat közötti szimbolikus "enyhülés" egyik állomásaként – egy újabb világrend kezdetét jelöli. Az eseményre egyébként épp Oroszország napján, a nemzeti büszkeség ünnepén került sor - tudósított a Reuters (június 12. 1994 óta az Orosz Föderáció állami szuverenitásáról szóló deklaráció elfogadásának napja).

Egyelőre korlátozott a kínálat, néhány ételt ugyanis logisztikai és csomagolási nehézségek miatt nem tudnak biztosítani a kínálatban. Emellett nem lesz többé egyebek között BigMac hamburger és a McFlurry fagylalt, vagyis azok a termékek, amiket mindenki a McDonald’s-hoz köt.

Oleg Parojev, a cég vezérigazgatója közölte, a kieső termékeket méltó módon tervezik helyettesíteni. A vállalat az ízeket a régiókhoz fogja igazítani, de az orosz McDonald's-utód kínálatában sem szerepel az alkohol.

A termékek árai valamennyivel alacsonyabbak, mint a Mekinél voltak.

A burgerek ízei egy 15 éves, Szergej néven említett fiatal szerint változatlanok, ő a kóla ízélményében talált változást.