Nyitókép: Illusztráció (powerofforever/Getty Images)

Lövöldözés Philadelphia belvárosában, többen meghaltak

Infostart / MTI
2022. június 5. 11:40
A rendőrök rálőttek az elkövetőre.

Lövöldözés tört ki helyi idő szerint szombat éjjel Philadelphia belvárosában, hárman meghaltak, legalább 11-en megsebesültek - közölték rendőrségi források.

A hatóság tájékoztatása szerint a lövöldözés egy zsúfolt környéken történt, ahol több száz ember volt. Az amerikai Fox News azt írta, hogy a lövöldözés a South Streeten történt - ez Philadelphia legjelentősebb, szórakozónegyede (utcája), tinédzserek és huszonévesek kedvelt helye bárokkal, éttermekkel és elviteles kifőzdékkel, szexboltokkal, ajándéküzletekkel, valamint számos divatirányzatot kiszolgáló boltokkal.

Az elkövetőre a rendőrök rálőttek, további részleteket nem közöltek. A The Philadelphia Inquirer riportere úgy értesült, hogy több támadó is volt, az egyikükre egy rendőr még a lövöldözés közben rálőtt, mintegy 10-15 méterről. A The Washington Post is több lövöldözőről számolt be, úgy tudják, egyikőjük férfi volt.

A hírtelevízió értesülései szerint két férfi és egy nő vesztette életét, közülük legalább ketten huszonévesek voltak.

A Fox azt írta, egyelőre nem tartóztattak le senkit, de van egy női gyanúsított. Úgy tudják, meglőtték a karján, de az sem világos még, hogy rendőr találta-e el.

Több sérült ember berohant egy közeli kórházba, mások kisebb horzsolásokkal, sebesülésekkel távolodtak el a helyszínről, ahol a lövöldözés kirobbanása után kitört a káosz.

Philadelphiában péntek éjjelről már kilenc lövöldözést jelentettek a város különböző részeiből, ekkor egy várandós nő is életét vesztette, és legalább nyolcan megsebesültek.

(A nyitókép illusztráció.)