Nyitókép: Twitter/OSINTtechnical

Már videó is van a sérült és elsüllyedt Moszkva hadihajóról

Infostart
2022. április 18. 15:01
Az első fénykép után mozgókép is felbukkant.

Röviddel azután, hogy megjelent az első olyan kép a világhálón, amely állítólag a múlt héten eltalált, majd elsüllyedt orosz hadihajót, a Moszkvát ábrázolja, felkerült a közösségi oldalakra egy rövidke videó is.

A felvételt a BBC hitelesnek tartja, és megjegyzi, a videón és a korábban megjelent fotón látható jármű is megfelel a Moszkva alakjának és dizájnjának. A felvételen, amely a brit portál szerint egy mentóhajóról készülhetett, a hadihajó lángokban áll, erősen a bal oldalára dőlve. Egyik oldala jelentősen megsérült, lyukak is láthatók rajta. Úgy tűnik, a hadihajó összes mentőcsónakját igénybe vették.

Mint ismert, az ukrán közlés szerint ők találták el a katonai irányítási feladatokat is ellátó orosz cirkálót, amely ezután kigyulladt és megrongálódott, majd vontatás közben orosz közlés szerint a viharos idő miatt elsüllyedt.

Az oroszok azt jelentették be, hogy nem ellenséges támadás miatt történt robbanás a hajó lőszerraktára, és a legénység összes tagját épségben kimentették. Ukrán hírek szerint viszont mintegy 50 halálos áldozata van az esetnek.