Nyitókép: svetlbel pixabay

Az oltottakat sokfelé várják nyáron

Infostart
2021. március 30. 11:27
Habár az uniós vakcinaútlevéllel kapcsolatosan egyelőre nem ismert elegendő részlet ahhoz, hogy tudhassuk, mire jogosíthat majd fel annak megszerzése, sok ország készül már a nyári szezonra. Vannak, akik most azt mondják: bizonyos feltételekkel fogadják a turistákat 2021 nyarán.

Magyarország mellett több európai ország is dolgozik saját oltási igazolvány kiállításán: akiknek sikerül oltáshoz jutniuk még nyár előtt, több, mint egy évnyi bezártság után talán szívesen indulnak majd útra. A Euronews összeállítása olyan desztinációkat gyűjt csokorba, amelyek bizonyos feltételek teljesülésének esetén tárt karokkal fogadják az utazókat. Íme, a lista!

Ciprus

A sziget várja nyárra az oltott turistákat: a beutazás feltétele az lesz, hogy a vakcina mindkét adagját megkapják az utazni vágyók, és hogy a második adag beadása és az utazás kezdete közt legalább hét nap már teljen el.

Ciprus (Forrás: Dimitrisz Vecikasz/Pixabay)

Svédország

A svédek a kezdetektől másképpen közelítik meg a pandémiát, mint a világ java: azonnal örömmel fogadták a vakcinaútlevelek ötletét.

Görögország

Azokat, akik vakcinaigazolványt vagy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni, várja az ország. A Kos-sziget ideális úti cél lehet kristálytiszta vizével és álomszép partjaival.

Spanyolország

A spanyolok is tervezik, hogy vakcinaigazolvánnyal vagy negatív PCR-teszttel beléphessünk területükre: a Kanári-szigetek nagyszerű vakációt tartogathatnak a beutazóknak.

Kanári-szigetek (Forrás: Analogicus/Pixabay)

Dánia

Az ország saját állampolgárai részére februárban vezette be a vakcinaútlevél intézményét, illetve elfogadja a más államok által kiállított, hasonló dokumentumokat, valamint a negatív PCR-teszteket is.

Horvátország

Az országban nemcsak hogy relatíve alacsony maradt a fertőzöttek száma, de az oltási igazolvánnyal rendelkezőket örömmel is fogadják. A negatív tesztet bemutatók szintén beutazhatnak területükre.

Izland

A listán szereplő országok közül elsőként vezetett be saját állampolgárai számára vakcinaútlevelet az ország.

Izland (Forrás: David Mark/Pixabay)

Portugália

A portugálok is elfogadják más országok vakcinaigazolványait, ráadásul az Azori-szigetek a világ első teljesen átoltott népességű úti célja. A még nem oltottak is beutazhatnak, ha negatív tesztet tudnak felmutatni.

Grúzia

Az ország azonnal megnyitotta kapuit az oltottak előtt, amint elérhetővé vált a koronavírus elleni vakcina. Aki már megkapta oltásának mindkét adagját, beléphet az országba.

Grúzia (Forrás: svetlbel/Pixabay)

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!