Észt diplomata is részt vett a feloszlatott brüsszeli bulin

Infostart / MTI
2020. december 3. 09:50
Egy észt diplomata is részt vett azon a múlt heti illegális brüsszeli partin, amelynek a belga rendőrség vetett véget - erősítette meg a tallinni külügyminisztérium.

A tárca közölte, hogy a diplomata saját elmondása szerint ott volt a múlt pénteki összejövetelen, amelyet a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások megsértésével tartottak péntek este a belga fővárosban. A balti állam képviselője hozzátette, hogy a járványügyi intézkedések megsértése miatt előállították.

Aari Lemmik észt külügyi szóvivő sajnálatosnak nevezte, hogy az összejövetelen magánszemélyként részt vevő diplomatájuk nem tartotta be a Belgiumban hatályos rendelkezéseket. Egyéb részletet azonban az ügyről nem tett közzé.

Szájer József kedden közleményben írta, hogy részt vett ezen a pénteki brüsszeli házibulin, amelyet a rendőrség oszlatott fel. Elismerte, hogy megsértette a belga járványügyi gyülekezési szabályokat, egyben megkövette családját és választóit. Hangsúlyozta, hogy kábítószert nem fogyasztott.

A Fidesz-KDNP politikusa vasárnap jelentette be, hogy év végével lemond EP-mandátumáról. Az szerdán derült ki, hogy kilépett a Fideszből Szájer József, a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be. A Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: amit Szájer József tett, az a politikai közösségük értékrendjébe nem fér bele. Hozzátette: harmincéves munkáját nem felejtik el, és nem tagadják meg, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető, a történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vették.