Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Donald Trump: nagyon beteg voltam

Infostart
2020. október 9. 08:27
Ingyenessé tenné az idősek számára a Regeneron koronavírus ellen hatékonynak bizonyult gyógykészítményét, amely neki is segített kigyógyulni a betegségből – közölte videós üzenetében Donald Trump. Az amerikai elnök egyúttal szankciókkal fenyegette meg Kínát is.

„Fantasztikusan haladunk a vírus elleni küzdelemben, amit Kína küldött ide. Kína nagyon megfizet majd azért, amit a világgal és velünk tett” – fogalmazott Donald Trump a Twitteren közzétett videójában, megfenyegetve a világ második legnagyobb gazdaságát.

A vírus szörnyű, de már vannak gyógyszereink. „Egy hete kerültem kórházba. Nagyon beteg voltam. Bevettem ezt a gyógyszert, hihetetlen volt. Akár már másnap elhagyhattam volna a kórházat. Vagy még korábban” – mondta az elnök.

Trump hozzátette, hogy aláírt egy vészhelyzeti felhasználási engedélyt, amely már az amerikai gyógyszeripari hatóság előtt van, hogy ingyenessé tegyék az idősek számára azt a szert, amelyet ő is használt. Azt reméli, hogy a szokásos évek helyett néhány héten belül megtörténhet az engedélyezés - üzente az elnökválasztási kampány hajrájában az időseknek.

Az amerikai elnököt a Regeneron egyik gyógyszerével kezelték, ez az Eli Lilly LY-CoV555 nevű antitest-készítmény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!