Nyitókép: Pixabay.com

Igazolt magyar koronavírus-fertőzött Máltán

Infostart
2020. március 23. 13:01
Egyre tempósabban növekszik az igazolt koronavírus fertőzött betegek száma Máltán, egy magyar fiúval is bővült a vasárnapi szomorú statisztika.

Egy nap alatt 17 új, koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak Máltán - idézte a Times of Malta vasárnapi cikkét az Index. Chris Fearne egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint már 90 koronavírussal fertőzött személyről tudnak. Az új fertőzöttek között számos máltai mellett svéd, finn, indiai szomáliai és magyar is van. Utóbbi egy fiú, aki a feltételezések szerint az édesapjától kaphatta el a vírust.

A máltai kormány több mint egy hete rendelte el, hogy kéthetes karanténba kell vonulnia mindenkinek, aki Máltára érkezik. A határozat visszavonásig érvényes, és akik megszegik, 3000 eurós bírságra számíthatnak.

Azoknak a turistáknak is karanténba kell vonulniuk, akik 14 napnál rövidebb tartózkodásra érkeznek Máltára. Ők ugyanakkor szabadon visszatérhetnek a kiinduló állomásra a hazaútra szóló jegyükkel, az eredeti menetrendjüknek megfelelően, feltéve, hogy Máltán a karanténban nem mutatnak semmilyen koronavírusos tünetet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!