Nyitókép: MTI/EPA/Jason Szenes

Öngyilkos lett Jeffrey Epstein

Infostart
2019. augusztus 10. 15:23
Az emberkereskedelemmel és kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel megvádolt amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein ügyéről épp pénteken derültek ki új részletek, melyek szerint politikusokat is megvádolt az egyik áldozat.

Szombat reggel holtan találták manhattani cellájában a gyereklányokból szexhálózatot építő Jeffrey Epsteint. Az amerikai milliárdos öngyilkos lett.

A 66 éves Epstein július végén már megkísérelt öngyilkosságot, félig öntudatlan állapotban találtak rá cellájában. A milliárdost állandó megfigyelés alatt tartották elkülönített cellájában, hogy megelőzzék esetleges öngyilkossági kísérletét.

A The Washington Post című lap értesülései szerint Epstein felakasztotta magát. A férfit, akinek kiváló kapcsolatai voltak magas rangú politikusokkal, üzletemberekkel és a művészvilág hírességeivel, azzal vádolták, hogy éveken keresztül több tucatnyi kiskorú lányt rontott meg és kényszerített szexuális szolgáltatásokra másokkal, köztük ismert politikusokkal is.

Az Epstein-ügy hetek óta izgalomban tartja az embereket

Jeffrey Epstein milliárdos üzletembert július elején - egy, a Miami Herald című lapban megjelent cikksorozat nyomán - tartóztatták le emberkereskedelem és pedofília vádjával, és a bíró óvadék ellenében sem engedélyezte szabadlábra helyezését. A botrányba eddig Alexander Acosta, a Trump-kormány munkaügyi minisztere bukott bele.

Epsteint ugyanis egyszer már - 2007-ben Floridában - elítélték prostitúció elősegítéséért, de vádalkut kötött és elkerülve a szövetségi vádemelést, csupán 13 hónapot töltött börtönben. A vádalkut sok homály fedte, amerikai sajtóértesülések szerint Epstein titkosszolgálatoknak is dolgozott, de erről konkrétumok nem láttak napvilágot. Amikor lemondása előtt Alexander Acostát az újságírók erről faggatták, a miniszter csak annyit mondott: Epstein titkosszolgálati ember volt, de részletekbe ő sem kívánt bocsátkozni.