Nyitókép: Varga György

Kellemetlen meglepetés várhat a Horvátországba utazókra

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. június 15. 08:00
Június 15-től szeptember közepéig szezonális árak lépnek érvénybe az autópályákon.

A nyári időszakban – június 15-től szeptember közepéig – a horvát autópályákon szezonális árak lépnek érvénybe, amelyek 10 százalékkal magasabbak az év többi időszakában megszokott egységárakhoz képest hívta föl a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Bartal Tamás arra is kitért, hogy miután a Letenye-Gorican I. határátkelőhelyet hosszabb időre, egészen szeptember 30-ig lezárták, emiatt a terelőútként szolgáló M7-es sztráda végső szakaszát díjmentesen lehet igénybe venni. A díjmentesség természetesen arra nem vonatkozik, akik végig az autópályán autóznak.

"Mindenkinek azt javasoljuk, hogyha lehet, akkor ne szombaton menjen."

Miután Horvátországban a turnusváltások a szombati napokra esnek, így az ilyenkor érkezők rendkívül megnövekedett forgalomra, valamint a kapurendszerek miatt hosszabb menetidőre számíthatnak, emlékeztetett Bartal Tamás.

Az úthasználatért lehajtáskor kell fizetni, az alagutak és a hidak – egy-egy kivételével – ingyenesen vehetők igénybe. A vezérigazgató szerint a készpénzezés nem ajánlatos, sokszor nem tudnak visszaadni a kapuknál. Inkább a bánkártya, vagy az ENC-"kütyü" használata javasolt, utóbbiak már Magyarországon is beszerezhetők.

Az Infostart korábban beszámolt a június 15-től szeptember 14-ig érvényes tarifákról, amelyekről itt olvashat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Autópályán Horvátországba
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást