Nyitókép: MTI/Nemes János

Drámai felvételek a kárpátaljai árvízről - videó

Infostart / MTI
2019. május 28. 09:22
Halálos áldozata is van az áradásoknak, és egyre romlik a helyzet, az előrejelzések szerint további esőzések várhatók Kárpátalján, ahol már így porták százai állnak víz alatt és hatalmas az elárasztott termőterületek nagysága is.

A karpathír.com beszámolója szerint a természeti csapástól leginkább sújtott hat járás vízgyűjtő területén két nap alatt egy havi, mintegy 120 mm csapadékmennyiség hullott. A folyók medre megtelt, amit még a Lengyelországban és Szlovákiában kihullott csapadékmennyiség is tetézett.

Az áradás következtében egy tizenegy éves fiú életét vesztette. Mivel az éves 160 millió hrivnyás szükségletből csupán 20 milliót kapott meg a megye, nem jutott elég pénz a hegyi patakok mélyítésére, a partfalak megerősítésére.

Andrij Ermak, az ukrán elnök tanácsadója és Koszteleba-Veremcsuk Natália, a nagyszőlősi járási állami közigazgatási hivatal megbízott vezetője beszélget a Nagyszőlősi járásban található Magyarkomját határában. MTI/Nemes János

Közben az ukrán elnök tanácsadója, Andrij Ermak az áradások következményeiről, a keletkezett károkról tájékozódott Kárpátalján 25 településen keletkeztek károk, elsősorban a Borzsa, Ung és Latorca völgyében.