Nyitókép: CNN.com

Csak Sully kutya virraszt Bush koporsója mellett

Infostart
2018. december 3. 18:25
Nem sokat kellett tennie a pénteken 94 évesen elhunyt néhai amerikai elnök mellett, de például a telefont fel tudja venni, és egy martinit is kitöltet valakivel, ha gazdája erre kéri.

Pénteken, 94 éves korában elhunyt idősb George Bush, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnöke (1989-1993).

Bush szóvivője, Jim McGrath ezt követően vasárnap képet tett közzé az interneten, amint a néhai elnök labrador retriever kutyája "őrzi" egykori gazdája koporsóját. A szöveg mellette: "Küldetés teljesítve".

Mint a CNN hírportálján megjelent, Sully utolsó útjára is elkíséri hétfőn Bush-t, ezt megelőzően pedig együtt utaznak Texasból Washingtonba az amerikai légierő alkalmilag Special Air Mission 41-re (különleges légi küldetés 41) keresztelt kötelékében.

Sully annak a pilótának a becenevéről kapta a nevét, aki 2009-ben kényszerleszállás gyanánt a Hudson folyón tett le egy utasszállítót, valamennyi ember életét megmentve. A labdaror akkor került a házhoz, amikor nemrég az idősb Bush felesége elhunyt. A kutyától mindazonáltal a Bush család - mint fia, a későbbi elnök George Bush közölte - most megválik. Olyan dolgokat tudott, mint telefont felvenni, de akár keresni is valakit arra, hogy kitöltsön egy Martinit.