Biden szerint Trump népszerűtlen, de Clinton elutasítottsága is magas

InfoRádió
2016. november 18. 21:43
Nem figyeltek eléggé a vidéki emberekre és a munkásokra - így foglalta össze a Demokraták vereségének okát a leköszönő alelnök. Joe Biden egy fogadáson, szűk körben beszélt erről.

Egy választás nem változtatja meg Amerikát – mondta a még januárig hivatalban lévő alelnök egy fogadáson, szűk körben. Joe Biden szavait azonban rögzítették, és a sajtóhoz is kikerültek a politikus gondolatai a Demokraták választási vereségének okairól.

A távozó alelnök védelmére kelt a szavazók egy részének, azt mondta, nem mindenki rasszista, aki Donald Trumpra szavazott, egyszerűen csak sokan vannak, akik szokásoktól eltérően most nem a Demokratákra adták le a voksukat.

Ennek pedig meglátása szerint az az oka, hogy a kampány során nem fordítottak elég figyelmet a vidéken élő emberekre és a keményen dolgozó amerikaik tömegeire. Barack Obama meg tudta szólítani ezeket az embereket, Hillary Clinton mostani kampánya azonban nem. És ez azért jelentett szavazatvesztés Joe Biden szerint, mert a globalizáció ezen rétegeket sok esetben hátrányosan érintette, és most úgy érzik, a politika elfordult tőlük. Ráadásul – tette hozzá az alelnök – a legújabb kori történelemben most először csökken bizonyos csoportok várható élettartama.

És ez éppen a 40-55 év közötti fehér amerikaiak köre, akik között a legnagyobb az öngyilkossági aránya is. Ők azok, akik nem tudják kezelni a világban bekövetkezett hatalmas változásokat, nem találják a megfelelő válaszokat, és a saját helyüket – magyarázta Joe Biden, aki megjegyezte, hogy ilyen népszerűtlen elnököt még sosem választottak meg az Egyesült Államok történetében, mint amilyen Donald Trump, hozzátette azonban, hogy Hillary Clinton elutasítottsága is nagyon magas.

A CBS News riportere Nancy Cordes arról beszélt, Chuch Schumer, akit a szenátus kisebbségben lévő demokrata frakciójának új vezetőjévé választottak azt mondta, a Demokratáknak egyes javaslatokkal ellentétben nem szabad olyan irányt meghatározni, amely szerint inkább a kisebbségekre és a nőkre vagy a fehér munkásokra kell koncentrálnia. Mindenkit meg kell szólítani és mindenkit meg kell hallgatni, így lehet a párt valóban mindegyik társadalmi csoport pártja – mondta a Demokraták frakciójának új vezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Biden szerint Trump népszerűtlen, de Clinton elutasítottsága is magas
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást