Nyitókép: Pexels.com

Tovább bővül a légi selyemút - újabb áruszállító járatok indultak Kínából Magyarországra

Infostart
2024. szeptember 10. 07:15
Két irányból is érkeznek járatok: Hongkongból a Hainan-csoporthoz tartozó Hong Kong Air cargo gépei, Hszianból pedig a DPD-től bérelt repülők érkeznek Budapestre.

A 25 ezer tonnás árumennyiséget is meghaladó nyári hónapok után további jelentős bővülést hoz az ősz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, szeptember első hétvégéjén két új áruszállító járat is elindult Kínából - írja az airportal.hu.

A Hainan-csoport részét képező Hong Kong Air Cargo mostantól heti kétszer, hétfőn és szombaton közlekedik Hongkong és Budapest között Airbus A330-200F gépeivel.

Az első járat már landolt is szombaton a Liszt Ferenc Repülőtéren.

A légitársaság közleményében jelentős mérföldkőnek minősítette a szélesebb közép- és kelet-európai régió piacait kiszolgáló járat elindítását. Ezzel az e-kereskedelem terén növekvő keresletet kívánja kiszolgálni a vállalat.

Szintén szombaton ért földet a fővárosban a Georigan Airlines által üzemeltetett Boeing 767-300F repülővel teljesített járat is Hszianból, amely ugyancsak hetente két alkalommal érkezik mostantól. A járatok Senhszi tartomány, a hsziani repülőtér és a francia DPD-csoport együttműködésének részeként indulnak el, amelyet a légi selyemút fejlesztése érdekében kötöttek - írja a lap.

A járatok évente mintegy 6000 tonna kapacitást jelentenek majd Budapest felé Kínából.

De ezzel még nem teljes a szeptember eleji időszakban újrainduló vagy új kínai áruszállító járatok sora, ami a Liszt Ferenc Repülőtérre érkezik. Szeptember 10-től ismét közlekedik közvetlen áruszállító járat Csengcsouból, heti négyszer a China Central Longhao Airlines gépeivel. Továbbá várhatóan szeptember 12-től a YTO Cargo Airlines gépei is tiszteletüket teszik heti két alkalommal a fővárosban.

A China Eastern-csoport áruszállító légitársasága, a China Cargo Airlines gépei júliustól hetente háromszor repülnek Sanghaj és Budapest között, a China Southern Cargo járatai Kantonból, az SF Airlines pedig Csangsa, Ecsou és Ürümcsi városaiból szállít árut a magyar főváros repterére.