Nyitókép: Getty Images/Gabor Meszesan

Kiderült, mikor érkezik pontosan az első megemelt nyugdíj

Infostart
2023. október 1. 06:30
A 3,1 százalékos emelés visszamenőleg is jár az időseknek, így csaknem félhavi többlet is érkezik novemberben.

Csütörtökön jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a nyugdíjasok kiegészítést kapnak a vártnál magasabb infláció miatt, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte a részleteket: év elejéig visszamenőlegesen 3,1 százalékkal emelik az ellátásokat.

A legalacsonyabb nyugdíjak esetében havi 1 240, a legmagasabbak esetében pedig havi 62 ezer forintot jelent a csütörtökön bejelentett 3,1 százalékos nyugdíjemelés – írja a 24.hu. Előbbi a legalacsonyabb, 40 ezer forintos öregségi ellátás után jár, míg utóbbi a legmagasabb, 2 millió forintos kategória után.

Aki 2 millió forintot kap havonta, annak összesen 744 ezer forint pótlólagos emelés jár novemberben, míg a legkisebb nyugdíjúak esetében összesen 20 ezer forintot sem tesz ki a visszamenőleges novemberi emelés.

A november havi nyugdíjakat 2023. november 10-én, pénteken utalja a Magyar Államkincstár azoknak, akik a bankszámlájukra kapják a havi ellátmányt, míg aki postán kapja, az a megszokott időpont várhatja a kézbesítőt.