Nyitókép: E.ON

Fellégezhetnek az északi-balatoni napelemesek, hatalmas fejlesztés Aszófőn

Infostart
2023. szeptember 29. 03:40
Az új aszófői energiatároló a nyári főszezonban segít csökkenteni a villamos hálózat terhelését. Főleg a Balaton északi partján lévő napelemeseknek jelent ez könnyebbséget.

Az E.ON közleménye szerint két MVA teljesítményű, és két MWh kapacitású villamosenergia-tárolót létesítettek Aszófőn, hogy csökkentsék a július-augusztusi csúcsidőszakban az észak-balatoni régiót ellátó transzformátorállomás terhelését.

Az új konténeres villamosenergia-tároló növeli az ellátásbiztonságot, hatékonyan segíti a megújuló kapacitások hálózatra csatlakoztatását, az ügyfelek részére pedig stabil és egyöntetű hálózatot biztosít

Csúcsidőszakon kívül a tároló rendszerszintű kiegyenlítő szolgáltatásokat nyújt majd a MAVIR részére, hozzájárulva, hogy a megtermelt és a felhasznált energia minden pillanatban egyensúlyban legyen.

A Balaton északi partján a csúcsterhelés a júliusi-augusztusi hétvégéken az idén nyáron a 30 MW-os terhelést is meghaladta, szemben a téli időszak 12 MW-os terheltségével. Ennek a különbségnek a kiegyenlítésében segít a most telepített energiatároló.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
E.ON fejleszés az Észak-Balatonon - Csiszér-Kovács Viktoriát, az E.ON vállalati kommunikációs szakreferensét hallják
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást