Nyitókép: MTI/Honéczy Barnabás

Mégsem lesz csoportos elbocsátás a postánál

Infostart
2023. január 24. 10:16
Az állami vállalat tavaly októberben jelentette be, hogy szünetelteti 366 postahivatal működését, az irányítási és a szolgáltatási területekről pedig elküld 300 munkavállalót.

A gazdasági minisztérium államtitkára viszont most azt közölte, hogy a Magyar Posta Zrt. tavaly november 8-án kinevezett menedzsmentje a csoportos létszámcsökkentés szükségességét felülvizsgálta, és azt a korábban bejelentett szándékkal ellentétben a tervezett formájában nem kívánja végrehajtani. Erről az Üzemi Tanácsot már tájékoztatták - írja a 24.hu.

A Gazdaságfejlesztési Minisztériumból Oláh Lajos (DK) kérdésére érkezett válaszból nem derült ki, hogy eddig már hány embert küldtek el, de az igen, hogy a cég vezetői ismét felülvizsgálják az irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket, és később döntenek a szükséges intézkedésekről.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter novemberben az InfoRádió Aréna című műsorában jelentette be, hogy Balczó Barnabást jelölte ki a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatójának. Azt várja tőle, hogy tegye fenntarthatóvá, teljesen újítsa meg a társaság belső működését.