Nyitókép: Pexels.com

Megszűnik az otthoni munkáért fizethető rezsiátalány

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2022. május 27. 15:24
2022. június 1-jétől megváltozik a távmunka, a home office szabályozása. A rendeleti szabályok törvényi szintre emelkednek és a Munka törvénykönyve részévé válnak – mondta az InfoRádiónak az RSM Legal ügyvédje.

A hatályos rendeletet az elmúlt évek pandémiás helyzete hívta életre, de a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény június 1-jével hatályát veszti, és ezzel ez a rendelet alkalmazása is megszűnik – fogalmazott Vakulya Csaba ügyvéd. Ez a rendelet választ volt a koronavírus-járvány okozta kihívásokra, nemcsak a Munka törvénykönyvén módosított, hanem a munkavédelemről és a személyi jövedelemadóról szóló törvényen is.

A pandémiás időszak alatt a „távmunkarendelet” lehetőséget adott arra, hogy a munkáltató a munkavállalónak költségátalányt fizessen, amivel az otthoni rezsiköltségeket ki tudta egészíteni. Az RSM Legal munkatársa azzal kapcsolatban, hogy a Munka törvénykönyvébe bekerül-e ez a szabályozás, közölte: a rezsiátalánynak nevezett költségnek, ami elszámolható volt korában, nincs nyoma a módosuló a személyi jövedelemadó törvényben, tehát úgy fest, hogy ez a lehetőség június 1-jétől megszűnik.

További részletek a témáról az InfoRádió Adóinfo című műsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Viszlát, az otthoni munkáért fizethető rezsiátalány
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást