Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Sorra állnak le a magyar autógyárak

Infostart
2020. július 27. 06:26
A tavaszi kényszerű leállások és karbantartási munkák ellenére, idén sem maradnak el a nyáron szokásos, tervezett leállások a magyar autóiparban, a járványnak azonban ehhez ezúttal semmi köze - írja a Portfolio.

A nyaranként szokásos, tervezett leállásokra kerül sor, amelyeket a vállalatok karbantartási, átalakítási munkák elvégzésére használják fel, illetve Kecskeméten a plug-in hibrid Mercedes-Benz A osztály gyártásindításához kapcsolódó felkészülés is zajlik majd - írja a gazdasági hírportál.

A sort az Audi Hungaria nyitotta, ahol a járműgyárban a 30. naptári héten (vagyis az előző héten) állt le a termelés a minden évben szokásos nyári leállás keretében. Ez idő alatt átépítési és karbantartási munkák folynak a győri üzemben.

A Magyar Suzuki Zrt. idén nyáron is megtartja a szokásos, előre tervezett éves leállását augusztus 10-től 21-éig. Ez alatt a két hét alatt karbantartási és fejlesztési munkák zajlanak a vállalatnál.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára idén nyáron egyetlen rövid, előre tervezett szünetet tart. Augusztus 17. és 23. között a gyártás szünetel, és a plug-in hibrid A osztály gyártásindításához kapcsolódó felkészülés zajlik az üzemben. Ezek a napok fizetett szabadságnak minősülnek, a munkatársak bérében nem jelent változást.