Nyitókép: Pixabay

Bezár egy magyar utazási iroda a koronavírus-járvány miatt

Infostart
2020. május 9. 12:01
Azt írták, 25 év és több százezer magas színvonalon kiszolgált vendég után eljött egy nehéz pillanat a Robinson Tours életében.

Befejezi működését a Robinson Tours utazási iroda, a 25 éve a piacon lévő, 80 alkalmazottat foglalkoztató iroda szombaton a honlapján jelentette be, hogy a járvány miatt "leteszi a lantot". Azt is megjegyezték, nincs külföldön utas és a cég vagyoni biztosítéka elegendő a befizetett összegek visszatérítésére.

Azt írták, "több hónapra leállt az üzleti élet sok gazdasági szektorban, elsőként a turizmusban, teljesen lenullázva a bevételi oldalt".

Az utasoknak az út lemondása esetén 14 napon belül kell visszakapniuk a befizetett összeget. Ezt idáig minden esetben betartotta az iroda, így volt ez 2020 januárjában is, amikor több száz utas előlegét kellett visszafizetniük hainani járataik törlései miatt.

Ám a mostani, nagy mennyiségű lemondott út mellett, az új utak foglalásának elmaradása példátlan esemény.

"Kilátástalan és tervezhetetlen a jelenlegi helyzet rendeződésének időpontja, ezért szerintünk ugyancsak egy felelős döntés részünkről, hogy leállunk. Felelősen kimondjuk, hogy ezen a nyáron nem tudjuk hogyan, hova és egyáltalán lehet-e majd külföldre utazni" - közölte az iroda.

Jelezték, hogy a cég vagyoni biztosítása 380 millió forintra szól. Így ez teljes mértékben fedezi az utasoknak visszajáró összegeket.

Hozzátették, hogy a Robinson Tours szervezésében egy utas sem tartózkodik külföldön.

A honlapon szereplő tájékoztatás szerint amennyiben a Robinson Tours felügyeletét ellátó Fővárosi Kormányhivatal is megállapítja az utazási iroda fizetésképtelenségét, akkor engedélyt ad a Colonnade biztosítónak, hogy a jogszabályban előírt összegig és módon utólag visszatérítse a már befizetett előlegeket és részvételi díjakat ezen Utasoknak. A Colonnade Biztosító az érintett utasokkal közvetlenül kapcsolatba fog lépni.

Aki valamely Robinson Tours partnerirodában fizetett be más utazásszervező útjára, annak közvetlenül az adott utazásszervező központjával kell felvennie a kapcsolatot.

További információk az iroda honlapján.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!