Nyitókép: Pixabay.com

Új autóipari beruházást várományosa Magyarország?

Infostart
2020. január 30. 16:40
Egy januári cégalapításból következtetett erre a Világgazdaság.

Az elkövetkező hetekben bejelenthetik a Murakami Corporation magyarországi beruházását, miután január közepén itteni leányvállalatot alapított - szemlézte a Világgazdaság hírét a Portfolio.

A japán társaság a személyautó-visszapillantók gyártása mellett a járműiparnak is szállít kamerát, emellett épület- és bútorüveget is készít.

A magyar befektetés hírét nem erősítette meg a japán cég kézbesítési megbízottjaként megjelölt Explico Zrt. A Világgazdaság szerint a Murakami Corporation érkezését leginkább az támasztja alá, hogy január 14-én a Murakami Corporation egyedüli tagjaként hazai vállalatot alapított 3 milliós jegyzett tőkével Murakami Manufacturing Kft. néven. A lap szerint a cég székhelye megegyezik az Explico Zrt-vel.

A társaság tavalyi létesítő okirata alapján a cég általános tevékenysége a gépjárműalkatrész-nagykereskedelem, főtevékenységei között szerepel a lemez, fólia, cső, műanyag- és gumitermékek, járműmotor-alkatrészek és síküveg gyártása is. A cég vezető tisztségviselője a lap szerint Maeda Kenta, aki egyben az anyavállalat vezető menedzsere is.