Nyitókép: Freepik / jannoon028

Magyarország a pénzügyi innováció élére törekszik

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2019. március 29. 21:25
Vezető szerepre törekszik a magyar pénzügyi szakma a pénzügyi innováció terén – közölte a jegybank alelnöke egy pénteki konferencián.

A mostani fórum felületet és lehetőséget ad a befektetői kapcsolatok és a szakmai képzések erősítésére – mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a jegybank Renminbi Kezdeményezés elnevezésű nemzetközi konferenciáján. Nagy Márton, aki a jegybank kormányzóját helyettesítve nyitotta meg a tanácskozást, arról beszélt, hogy az MNB maga is hozzájárul a pénzügyi megoldást kidolgozó úgynevezett fintech-cégek erősítéséhez és vezető szerepre törekszik a fejlesztésekben.

„A magyar pénzügyi szektor a régióban vezető szerepet kíván játszani a pénzügyi innováció fejlesztésében,

hogy a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok a fogyasztókon keresztül is erősödjenek” – fogalmazott.

Az alelnök után Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese a közönséghez szólva elmondta: soha nem voltak ilyen erősek a magyar-kínai kapcsolatok. Ahogy fogalmazott, hónapról-hónapra valamilyen új együttműködési forma adja tanúbizonyságát ennek, ahogy az is, hogy a Kínai Központi Bank nemrég központot nyitott Magyarországon. A külügyi vezető szerint a kétoldalú kapcsolatok ezek után is tovább fejlődhetnek.

Gyümölcsöző együttműködést és dimenziót ígér a következő időszak is a két ország pénzügyi financiális együttműködése terén is

– tette hozzá.

A rendezvényen Patai Mihály a Bankszövetség elnöke is köszöntötte a kínai pénzügyi terület képviselőit. Kiemelte: jelenleg a magyar bankrendszer minden tagja növekedni tud, ami egy igen kedvező környezetet jelent. A Renminbi Kezdeményezés nevű tanácskozáson felszólalt kínai orvosprofesszor az oktatás ügyében hangsúlyozta: szorosan együttműködnek a Corvinus-szal, hogy ezen keresztül később a pénzügyi szektorban is több kapcsolatot tudjanak kialakítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Magyarország a pénzügyi innováció élére törekszik
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást