Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Pécset is érinteni fogja az M9-es?

Infostart
2019. február 28. 17:14
A Versenyképességi Tanács közzétette azt a javaslatcsomagot, ami a magyar gazdaság élénkítésére szolgál. Ennek része az M9-es autópálya is, amely a legújabb tervek szerint érintené Pécset is.

Közzétette a kormány a Versenyképességi Tanács által összeállított gazdaságélénkítő javaslatcsomagot. Ennek része az M9-es autópálya is, amely a tervek szerint érintené Pécset - írja a pecsma.hu.

A korábbi tervekben nem szerepelt a baranyai megyeszékhely bevonása az M9-es autópálya nyomvonalában, ám – ahogy a dokumentum is kitér rá – Pécs mint másfél százezer lakosú, széles felsőoktatási spektrummal rendelkező megyeszékhely bekötése az egész térség vonzerejét megnövelné, valamint hozzájárulna a régió fejlesztéséhez és a képzett munkaerő helyben tartásához.

Az M9-es nyomvonalával nyilvánvalóvá vált, hogy a cél a dél-dunántúli városok összekötése, amelyek rendelkeznek munkaerő-tartalékkal és gazdaságfejlesztési kapacitással.

A terv szerint az autópálya Kőszeg-Szombathely-Körmend-Zalaegerszeg-Nagykanizsa-Kaposvár-Pécs érintésével jutna el Szekszárdig.