Az MNB hozzájárult a Konzum minősített befolyásszerzéséhez a CIG Pannóniában

Infostart
2018. április 25. 18:50
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai határozatával engedélyezte, hogy a Konzum Nyrt. 24,85 százalékos minősített befolyást szerezzen a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., illetve leányvállalata a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító fölött. Az MNB hozzájárulásával május 31-ig lezárulhat a tavaly év végén bejelentett tranzakció.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. (Konzum Nyrt.) tavaly decemberben jelentette be, hogy 8,2 milliárd forintos tőkeemelés útján 24,85 százalékos tulajdont szerezne a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben, illetve annak 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatában a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-ben. A CIG január 30-i közgyűlését követően mai határozatával a jegybank is hozzájárult a tranzakcióhoz. A tőkeemelés május 31-i lezárásával egyidejűleg a BÉT honlapján tavaly decemberben bejelentett módon a CIG Pannónia 5,04 százalékos tulajdont biztosító részvénycsomagot vásárol a Konzum Nyrt.-ben.

A CIG Pannónia Nyrt. a magyar biztosítási piac egyik legnagyobb hazai tulajdonú független szereplője, ezért a kölcsönös tulajdonszerzés a Konzum Nyrt. számára olyan hosszú távú stratégiai együttműködés alapja, amely maximálisan illeszkedik a társaság befektetési politikájába.