Van jó taktika a dráguló lakáspiacon

Infostart
2017. november 13. 16:04
Csak kisebb és rosszabb állapotú lakásra elég a többség pénze az ingatlanpiacon megfigyelhető drágulás miatt – derül ki az Otthontérkép felméréséből. Mester Nándor vezető elemző elmondta, most jóval kisebb eséllyel találhatunk egy 15 millió forint körüli vagy annál olcsóbb lakást, mint egy évvel korábban.

Ugyanannyi pénz egy félszobával kevesebbre elegendő manapság, mint másfél évvel ezelőtt – mondta az InfoRádiónak az Otthontérkép vezető elemzője. Az év elején várt árnövekedés-lassulás nem következett be, legalább ugyanakkora áremelkedésre lehet számítani decemberre, mint tavaly. A szakértő szerint az „álomlakás” egyre távolabb kerül a vásárlóktól.

Hiába nőttek a bérek, és bővült a hitelpiac, az – új és használt – lakások drágulása miatt kénytelenek kompromisszumot kötni, és csökkenteni az igényeiken az új otthonba költözni vágyók. Így újonnan épített ingatlan helyett használtat vesznek, esetleg megelégednek a kisebb alapterületű lakhellyel.

Mester Nándor azt javasolja, hogy a vásárló ne rögtön a vágyott méretű, típusú és elhelyezkedésű ingatlant vegye meg, hanem két lépcsőben valósítsa az „álomlakást”, így sokkal kisebb pénzügyi terhekkel kell számolnia.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mester Nándor a lakáspiacról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást