Könnyid László: a vb meglátogatása utolsó pillanatos döntés

Infostart
2017. május 4. 14:55
Az eddigi foglalások alapján valószínűleg nem jelent majd gondot a vendégek elszállásolása a fővárosban július végén, amikor a vizes világbajnokság mellett a mogyoródi Formula-1-es versenyhétvégét is megrendezik - mondta az InfoRádiónak a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, Könnyid László.

A delegációk és az újságírók szobáit már befoglalták a kiválasztott szállodákban, jelenleg a szurkolói helyek feltöltése zajlik. Könnyid László szerint a szurkolóknál az utolsó pillanatra halogatott döntés, most kezd élénkülni az érdeklődés a vizes vb időszakára.

A szakember szerint az ilyen világesemények után mindig a következő hónapokban tesznek szert a városok, így Budapest is, élénk érdeklődésre, hiszen sokan a kamerák képei alapján most látják a magyar fővárost. Ezért nem azt várja a szövetség, hogy két hétig teljes telt házzal üzemelnek a fővárosban, illetve Balatonfüreden és környékén, hanem hosszabb távban gondolkodnak.

Július-augusztus a főváros esetében magasabb árszinten működik, a szálloda fekvésétől, vendégkörétől akár 15-20 százalékos árkülönbséget is lehet tapasztalni. Persze ha nem kelnek el az emelt áron kínált szobák, a szálloda dönthet úgy, hogy az árakat visszaállítják a szokásos nyári árképzésük szintjére - mondta a szakember.

Mivel a Forma-1-es hétvége és a vizes világbajnokság időpontja egybeesik, jóval nagyobb átszervezésekre kényszerültek azok az utaztató vállalkozások, akik csoportoknak szerveztek néhány éjszakás budapesti tartózkodást kínáló utakat júliusban és augusztusban. Nekik volt nehezebb feladat a korábban megszokott szállodák helyett újakat találni, de Könnyid László szerint ez a nehézség is megoldódott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nem lesz szálláshiány a vizes vb és a Forma-1 idején
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást