Nyitókép: Az ukrajnai Muzichy Souvenir Ukraine népzenei együttes a szlovákiai Zselízen az augusztus 20-ai ünnep előestéjén. MTI/Illyés Tibor

Markáns teknő miatt ömlik majd szombaton ránk az eső

Infostart
2022. augusztus 20. 05:31
Szombaton nagyobb eséllyel a középső országrészt érintik majd az egymás után vonuló záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az Észak-Alföldön várható csapadék.

Szombat napközben több hullámban, több helyen kell zivatarokra számítani, legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben. A zivatarok számosságában a délelőtt folyamán egy átmeneti csökkenő tendencia várható, majd délutántól ismételten aktívabbá válhat a légkör.

A zivatarokat a felhőszakadás (ált. 30-50 mm, néhol > 50 mm) mellett helyenként viharos szél (60-80 km/h) és jégeső (ált. 1-3 cm) kísérheti.

HŐSÉG

Pénteken az ország nyugati kétharmadán megszűnt a hőség. Keletebbre továbbra is nagy területen fordulhat elő 27, délkeleten pedig 29 fok körüli napi átlaghőmérséklet.

Szombaton az ország északkeleti, keleti megyéire korlátozódik a hőség, ezeken a területeken 25, 27 fok közelében alakulhat a napi középhőmérséklet.