Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Elárulta a Facebook, miért zárolta a fiókokat

Infostart
2019. június 22. 09:13
"A fiókok mostanra vissza lettek állítva" – írta a HVG érdeklődésére reagálva a Facebook szóvivője.

Sokak számára megnyugtató eredménnyel zárult a Facebook vizsgálata. A közösségi oldal üzemeltetői hivatalos közleményt adtak ki, amelyből a tiltás oka mellett az is kiderült, hogy a hét során letiltott fiókok felhasználói újra használhatják a Facebookot - írja a Hvg.hu.

Hétfőn robbant ki a hazai felhasználók körében egy tiltási hullám, ezrek hozzáférését zárta le a Facebook. Napokig nem oldódott meg a helyzet, és az okot sem lehetett tudni, szombatra azonban visszaállították a fiókokat és kiderült a tiltási hullám oka is.

A Facebook vizsgálata szerint az érintett fiókok a közösségi irányelveknek nem megfelelő tartalmat osztottak meg.

A nyomozás során ugyanakkor a Facebook megállapította, hogy a közösségi oldal rendszerei kissé túlműködtek, mert a felhasználók egy része nem a problémás tartalom népszerűsítése céljából osztotta azt meg, hanem éppen azért, hogy felhívja ismerősei figyelmét annak károsságára. Miután ez egyértelműen kiderült a vizsgálatból, a Facebook úgy döntött, visszaállítja a fiókokat. Az érintett – meg nem nevezett – tartalmat viszont továbbra is törlik mindenhonnan, ahol feltűnik.

Ez nem jelenti azt, hogy minden letiltott fiók zárolását feloldották, a mostani visszakapcsolás csak a tévesnek ítélt tiltásokra vonatkozik - írja cikkében a Hvg.hu.