Abból lehet baj, ha túlesszük magunkat, egy gyomorrontást is könnyen össze lehet így szedni, "ha nem tudjuk a határt" – mondta az InfoRádiónak Lichthammer Adrienn. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának főiskolai docense óva inti azokat, akiknek gasztroenterológiai betegség vagy cukorbetegség miatt diétáznia kell, vagy speciális étrendre van szükségük. Hangsúlyozta, hogy a speciális étrendet az ünnepek miatt sem szabad megszegni.
Az alkoholfogyasztásról Lichthammer Adrienn elmondta:
kiskorúakat és az autóval közlekedőket egyáltalán ne kínáljunk alkohollal.
Az alkoholos italok keverését sem javasolja a szakember, mert ennek is lehet tünete. Akármennyit semmiből – így az egészségesnek tekinthető tojásból és sonkából – sem lehet fogyasztani. A húsvéti füstölt sonkának jelentős zsírtartalma van, ráadásul kifejezetten sós, fűszeres, füstölt, pácolt húskészítmény, ezek nem a legelőnyösebb tulajdonságok. A mértékletességet tartsuk szem előtt – fogalmazott Lichthammer Adrienn.