A sanghaji Tai'an Table étterem idén is kapott egy Michelin-csillagot. A történet érdekessége, hogy az innovatív fine dining étteremnek a tulajdonos Stefan Stiller séf mellett egy magyar séfje is van, együtt alkotják az ételeket a konyhán.
A történtekről a Turizmus Online-nak Rácz Jenő elmondta: az ellenőrök egy pörgős, teltházas napon érkeztek hozzájuk, és ugyanazt a 14 fogásos napi menüt szolgálták fel nekik, mint a többi vendégnek. Csak a fizetés után ők adnak egy névjegyet, hogy a Michelintől érkeztek, és várják, hogy kiürüljön a vendégtér és a konyhában is körülnézhessenek - mesélte a magyar séf.
Habár elsősorban az ázsiai földrészről származó vendégeik vannak, a betérők ötöde-hatoda nem innen származik, gyakran európai. Magyarok is többször megfordulnak náluk, ugyanis a magyar főkonzul szívesen viszi a fine dining étterem legalább kétórás, különleges (italok nélkül 50-60 ezer forintnak megfelelő árú) étkezéseire diplomáciai körökből a vendégeit.