A hidegben sincs szükség sokkal több energia bevitelére, nem kell szalonnát enni pacallal – fogalmazott Antal Emese.
„Minimálisan növekszik ilyen időben az energiaszükséglet, továbbra is táplálkozhatunk egészségesen. Nem kell, hogy télen plusz kilókkal gyarapodjunk.”
A dietetikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a hidegben az immunrendszerünket viszont kell erősíteni. Erre szolgál egyrészt a C-vitamin, ami a zöldség-gyümölcsökben és a savanyúságokban található.
„A cékla, a savanyú káposzta, a csalamádé jó szolgálatot tud tenni.”
Vannak híres vírusellenes növények, amelyeket ajánlott fogyasztani, ilyen a fok- és a vöröshagyma is.
„A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás ilyenkor is fontos, jólesik a meleg ital, de az ízesítésére oda kell figyelni, a folyadékbevitel alapja a víz legyen” - hangsúlyozta Antal Emese.