Idén is okosan napozzunk!

InfoRádió
2016. május 16. 18:05
Veszélyes lehet a tavaszi, kora nyári napsütés, ezért fényvédő krémekkel érdemes védekezni - mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem bőrgyógyásza. Holló Péter hozzátette, a csecsemők és a gyerekek napvédelme különösen fontos.

„Kora tavaszi, sőt nyári napsütés mindig nagyon veszélyes, ilyenkor a bőrünk még nincs hozzászokva a naphoz, sokkal könnyebben, gyorsabban leég, tehát oda kell figyelni. Elsősorban a védelmet a ruha jelenti, azokat a testfelületeket, amelyeket nem tudunk ruhával fedni, indokolt a fényvédő krém használata” - hangsúlyozta a Semmelweis Egyetem bőrgyógyásza.

Holló Péter hozzátette, a bőr naptól való védelme hosszútávon is indokolt, az elsődleges cél, hogy a leégést kivédjük, hiszen az kellemetlen panaszokkal jár, de az összeadódó hatások ellen a magas faktorszám későbbi használata is szükséges.

„A csecsemők, gyermekek naptól való védelme fokozottan indokolt, az ő bőrük még érzékenyebb a napra. Teljes védelmet nyújt a ruha, az abból kilátszó testfelületek magas faktorszámú krémmel kell bekenni. És a sokat emlegetett, 11-15 óráig terjedő időszakban nem javasolt kiengedni őket a napra” - tanácsolta a bőrgyógyász.

„A napsütéses időszak kezdetén, tavasszal, kora nyáron már nagyon erős tud lenni az UV-sugárzás, nyárra ez fokozódik, de ilyenkor is oda kell figyelni, azoknak különösen, akiknek sok anyajegy vagy bőrén, illetve világos a bőr-, és hajszíne, ők még könnyebben égnek le” - jelezte Holló Péter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Idén is okosan napozzunk!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást