Nyitókép: Pixabay

Kiderült, ki miatt volt háromszor is iskolai bombariadó

Infostart
2023. március 16. 04:00
Mintegy hatezer embert érintettek a kiürítések mindegyik zalaegerszegi esetben.

Nagyjából egy hónapon belül háromszor küldött bombával fenyegető üzenetet valaki, amelyek miatt több zalaegerszegi oktatási intézményt is ki kellett üríteni minden alkalommal - az egyikről az Infostart is beszámolt.

A zaol.hu számolt be a fejleményekről: a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságra hivatkozva azt írták, hogy 2023. február 7-én indult nyomozás közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az akkor még ismeretlen elkövető egy hónapon belül háromszor küldött fenyegető tartalmú email-üzenetet több zalaegerszegi oktatási intézménynek. Levelében robbantással fenyegetőzött, ezzel súlyosan megzavarta a köznyugalmat.

A rendőrök mindhárom alkalommal szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket,

de a bombariadóval érintett iskolákban gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet nem találtak. A lakosságvédelmi intézkedések mindegyik esetben közel 6000 embert érintettek.

A nyomozás eredményeként végül a rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját. Kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást a fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A fiatal az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.