Döntöttek a kórházban késelő covidos kínairól

Infostart
2021. március 16. 14:10
A letartóztatását az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti majd.

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban egy sebészeti ollóval súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Sajtóinformációk szerint a kínai férfi egy kórházi Covid-osztályon kezdett ámokfutásba, több embert is megsebesített, a legsúlyosabban egy lélegeztetőgépen lévő, öntudatlan nőt, de megsebesült a kórház egyik biztonsági őre is.

A terézvárosi rendőrök a kórház udvarán elfogták a támadót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A Fővárosi Főügyészség az emberölés minősített bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta. Ezzel a nyomozási bíró is egyetértett, és a letartóztatást elrendelte, mert alappal lehet következtetni arra, hogy a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, másrészt az eset körülményei alapján a bűnismétlés veszélye is közeli és reális – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A bíróság ügyészi indítványra a letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani.

A végzés fellebbezések miatt nem végleges.